INGREDIENTAI: 2 vienetai kiaulienos karkos
4 vienetai vištienos ketvirčių
3 vienetai kiaulės kojų
2 vienetai kiaulės ausų
pagal poreikį svogūnų
pagal poreikį morkų
šiek tiek lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą užmerkti šaltame vandenyje 5 valandoms, vanduo ištraukia visą kraują ir verdant šaltiena būna skaidri.
2.
Išmirkytą kiaulieną dėti į pasūdytą vandenį ir virti 3 valandas. Į vandenį galima įdėti svogūną, morką ir lauro lapų. Virti ant vidutinės ugnies, mėsa turi lengvai nusiimti nuo kaulų. Išvirtą kiaulieną išimti iš sultinio ir pjaustyti smulkiais kvadratėliais.
3.
Į sultinį, kur virė kiauliena, sudėti vištienos ketvirčius ir virti apie 30 minučių. Ketvirčius išimti, smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su pjaustyta kiauliena.
4.
Sultinį perkošti, į jį sudėti pjaustytą mėsą ir dar kartą užvirti. Šiek tiek atvėsusią šaltieną supilstyti į norimus indus ir dėti į šaldytuvą. Aš savo šaltieną supyliau į 5 litrų plastikinį butelį. Patiekti galima su karštomis bulvėmis.