TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Žavus naminės šaltienos "Paršelis"
Šaltienos paršelis



INGREDIENTAI:
2 vienetai kiaulienos karkos
4 vienetai vištienos ketvirčių
3 vienetai kiaulės kojų
2 vienetai kiaulės ausų
pagal poreikį svogūnų
pagal poreikį morkų
šiek tiek lauro lapų

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą užmerkti šaltame vandenyje 5 valandoms, vanduo ištraukia visą kraują ir verdant šaltiena būna skaidri.

2.
Išmirkytą kiaulieną dėti į pasūdytą vandenį ir virti 3 valandas. Į vandenį galima įdėti svogūną, morką ir lauro lapų. Virti ant vidutinės ugnies, mėsa turi lengvai nusiimti nuo kaulų. Išvirtą kiaulieną išimti iš sultinio ir pjaustyti smulkiais kvadratėliais.

3.
Į sultinį, kur virė kiauliena, sudėti vištienos ketvirčius ir virti apie 30 minučių. Ketvirčius išimti, smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su pjaustyta kiauliena.

4.
Sultinį perkošti, į jį sudėti pjaustytą mėsą ir dar kartą užvirti. Šiek tiek atvėsusią šaltieną supilstyti į norimus indus ir dėti į šaldytuvą. Aš savo šaltieną supyliau į 5 litrų plastikinį butelį. Patiekti galima su karštomis bulvėmis.




admin · 2021-01-14 15:00 · 310 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt