INGREDIENTAI: 500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos
2 vienetai obuolių
250 gramų varškės
80 gramų graikiško jogurto
1 vienetas kiaušinių
40 gramų cukraus
2 šaukštai citrinų sulčių
Aptepimui:
1 vienetas kiaušinių
Pabarstymui:
1 šaukštelis malto cinamono
1 šaukštelis rudojo cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Tešlą atšildome ir supjaustome trikampiais.
2.
Obuolius supjaustome plonomis riekelėmis.
3.
Varškę sumaišome su jogurtu, 1 kiaušiniu, citrinos sultimis ir cukrumi.
4.
Skardą išklojame kepimo popieriumi ir iš tešlos trikampių suformuojame apskritimą. Sudedame varškės masę, obuolius, apibarstome cinamonu ir tešlos kraštus užlenkiame į vidų.
5.
Aptepimui išplakame kiaušinį ir patepame viršų. Apibarstome cukrumi bei cinamonu.
6.
Kepame 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min.