TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-06-14 00:30
Crostini su rikota ir pomidorais
Crostini su rikota ir pomidorais

Porcijų skaičius: 24


INGREDIENTAI:
1 vienetas prancūziško batono
250 gramų rikotos sūrio
300 gramų vyšninių pomidorų
15 gramų baziliko lapelių (apytikriai arba 1 šaukšto bazilikų pesto)
1 skiltelė česnako (arba pagal skonį)
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
Patiekiant:
pagal poreikį balzamiko kremo (nebūtina)
šiek tiek baziliko lapelių (nebūtina)

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Prancūzišką batoną supjaustyti įstrižomis vidutinio storio riekelėmis. Kiekvieną riekelę aptepti alyvuogių aliejumi iš abiejų pusių, pabarstyti druska ir pipirais. Riekeles išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

2.
Kepti iki 220C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje 5-7 min iki švelniai parus. Stebėkite, nes tikslus laikas šiek tiek priklauso ir nuo orkaitės, riekelių storumo.

3.
Pomidorus sudėti į kepimo indą, apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska, pipirais ir kepti įkaitintos iki 200 C orkaitės viduryje apie 20-30 minučių, iki pomidorų odelės sutrūkinės ir jie vos vos apskrus.

4.
Į elektrinio trintuvo indą dėti rikotos sūrį, įspausti česnako, sudėti bazilikus ir sutrinti (iki visiškai glotnios konsistencijos trinti nebūtina). Jei norisi, kremą pagal skonį pagardinti druska.

5.
Ant kiekvienos prancūziško batono riekelės dėti rikotos kremo ir paskirstyti per visą plotį. Ant viršaus uždėti po pomidoriuką. Galima papuošti bazilko lapeliais ir apšlakstyti balzaminio acto kremu.




admin · 2025-06-13 03:33 · 14 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt