INGREDIENTAI: 2 kilogramai bulvių
350 mililitrų pieno
1 vienetas svogūnų
pagal skonį kiaulienos lašinių
pagal skonį druskos
pagal poreikį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Bulvės nuskusti, sutarkuoti smulkia tarka (močiutė tarkuodavo ranka, aš naudojau kombainą).
2.
Puode pašildyti pieną ir kai pradeda virti, supilti į bulvių tarkius. Viską išmaišyti, kad pienas nuplikytu tarkius.
3.
Supjaustytus kubeliais lašinius ir svogūnus pakepti keptuvėje.
4.
Sudėti apkeptus svogūnus ir lašinius į tarkius, pagardinti druska ir pipirais, dar kartą išmaišyt, sudėti masę į kepimo formą.
5.
Kepti 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.
Patarimai:
•
Likęs iškeptas kugelis šildomas su sviestu keptuvėje, valgoma su mėgstamu padažu ar grietine.