INGREDIENTAI: Tešlai:
750 mililitrų pieno
400 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
60 gramų sviesto (ištirpinto)
2 vienetai kiaušinių trynių
25 gramai šlapių mielių
4 šaukštai cukraus
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
150 gramų aguonų
150 gramų šokolado (ištirpinto)
100 gramų cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių (išplakto)
80 gramų maltų migdolų
25 gramai sviesto (ištirpinto)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Aptepimui:
150 gramų juodojo šokolado
5 šaukštai grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Aguonas suberkite į dubenį, užpilkite 250 ml karšto vandens ir palikite brinkti 1 valandą.
2.
Tešlai dideliame dubenyje išmaišykite mieles, 2 šaukštus cukraus ir drungną pieną. Supilkite į šį mišinį pusę miltų ir viską gerai išmaišę palikite kilti 2–3 val.
3.
Tada įmaišykite iki purumo su druska ir likusiu cukrumi išplaktus trynius, sviestą ir likusius miltus.
4.
Tešlą iškočiokite iki 1 cm storio.
5.
Aguonas nusunkite ir dubenyje išmaišykite su likusiais įdaro produktais, užtepkite ant iškočiotos tešlos ir suvyniokite ją į vyniotinį. Padėkite ant kepimo popieriaus siūle žemyn, perpjaukite vyniotinį pusiau ir dar 1 val. palikite kilti.
6.
Tada abi vyniotinio dalis susukite kaip pynę ir įdėkite į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite įkaitintoje iki 180 °C laipsnių temperatūros orkaitėje 45–50 min.
7.
Juodąjį šokoladą ištirpinkite su grietinėle, atvėsinkite ir užpilkite ant atvėsusio kepinio.