INGREDIENTAI: 1 litras vandens
100 gramų spanguolių
100 gramų cukraus
60 mililitrų vandens (šalto)
1 šaukštas bulvių krakmolo
2 vienetai anyžiaus žvaigždutės
0.5 šaukštelio malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į puodą pilti vandenį, berti cukrų, užvirti.
2.
Į puodą su užvirusiu vandeniu berti spanguoles, uždengti puodą dangčiu (uogos linkusios sproginėti) ir virti 5 minutes. Tuomet uogas sutrinti elektriniu trintuvu.
3.
Gautą masę perkošti per sietelį, supilti atgal į puodą, berti cinamoną, dėti anyžių ir išmaišius užvirti.
4.
Į dubenėlį berti krakmolą, pilti vandenį, išmaišyti ir plona srovele supilti į verdamą masę maišant. Kai kisielius užvirs ir ims tirštėti nukelti nuo kaitros ir palikti atvėsti.