TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Karolis Klotilda Tautkantas Dovilė
Grikių sriuba su pievagrybiais ir šonine
Grikių sriuba su pievagrybiais ir šonine

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
3 vienetai bulvių
100 gramų kiaulienos šoninės (sūdytos)
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
0.5 stiklinės grikių
3 vienetai rudųjų pievagrybių
2 vienetai sultinio kubelių
3 vienetai lauro lapų
2 žiupsneliai džiovintų krapų
2 litrai vandens
pagal poreikį aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Grikius perplauti.

2.
Morką supjaustome griežinėliais, svogūną ir bulves supjaustyti kubeliais, o pievagrybius - riekelėmis.

3.
Puode, kuriame virsime sriubą, įkaitinti aliejų ir apkepinti svogūną, tada sudėti morką ir pievagrybius, pakepti dar keletą minučių ir gale suberti bulves, dar šiek tiek pakepti viską kartu. Sutrupinti sultinio kubelius ir berti į puodą, ten pat dėti lauro lapus, džiovintus krapus, berti grikių kruopas ir pilti vandenį, pagardinti viską druska ir pipirais. Užvirti, tada sumažinti ugnį ir virti dar 20-30 min, kol išvirs grikiai.

4.
Sūdytą šoninę supjaustyti smulkiai ir pakepinti keptuvėje. Patiekiant sriubą, šoninę dėti tiesiai į lėkštę.




admin · 2025-06-02 03:33 · 15 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt