INGREDIENTAI: 200 gramų grūdėtos varškės
5 vienetai vyšninių pomidorų (arba 1 didelio)
4 vienetai ridikėlių (arba pagal skonį)
1 vienetas agurkų (trumpavaisio arba apie 0.5 ilgavaisio)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 sauja žalumynų (krapų, petražolių, svogūnų laiškų ar kitų mėgiamų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Ridikėlius supjaustyti į kelias dalis, agurką supjaustyti mažais kubeliais, pomidorus per pusę ar į kelias dalis, sudėti į dubenį.
2.
Į dubenį su daržovėmis dėti grūdėtą varškę be skysčio, pilti alyvuogių aliejų, įspausti citrinos sultis, berti druską, pipirus, smulkintus žalumynus ir išmaišyti.