TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Šiandien minėtina:
Lengvas jogurtinis žele tortas su apelsinais
Jogurtinis žele tortas

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
3 šaukštai miltų (apytikriai)
2 šaukštai cukraus
Kremui:
500 gramų jogurto (naudojau natūralų)
250 gramų maskarponės sūrio
200 mililitrų vandens
100 mililitrų pieno
77 gramai želės (norimo skonio, 1 pakelis)
3 šaukštai želatinos
3 šaukštai cukraus (arba pagal skonį)
Viršui:
1 vienetas apelsinų
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas želatinos
0.5 šaukšto citrinų sulčių
100 mililitrų vandens
Sirupui:
100 mililitrų vandens
3 šaukštai cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Biskvitui pirmiausia kiaušinio baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius išplakame su cukrumi iki baltumo. Atskirai išplakame kiaušinių baltymus iki standžių putų (jog apvertus dubenį su baltymais, jie neiškristų). Į trynius pakaitomis įmaišome persijotus miltus ir standžiai išplaktus baltymus. Maišome tik tiek, kad nebūtų matyti baltymų gumuliukų, bet jokiu būdu nepermaišome.

2.
Masę pilame į kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą (naudojau 24 cm skersmens). Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Ar biskvitas iškepęs, patikriname mediniu smeigtuku - jei įsmeigus ir ištraukus smeigtukas aplipęs tešla, kepti dar kelias minutes, jei sausas - biskvitas jau iškepęs. Iškepusį biskvitą pirmiausia šiek tiek atvėsiname formoje, o tada galutinai atvėsiname ant grotelių. Nupjauname pačią biskvito viršūnėlę, kad atsivertų "porėta" biskvito dalis. Jei nenorite nupjauti viršaus, subadykite krapštuku ir apliekite trupučiu saldintos arbatos, kad pagrindas nebūtų sausas.

3.
Vandenį sirupui kaitiname su cukrumi, kol cukrus ištirps. Atsargiai sudėti apelsinų riekeles į sirupą ir virti mažoje kaitroje apie 5 - 10 minučių. Atsargiai išimti ir palikti atvėsti. Verdama sirupe tam, kad žievelė nebūtų karti. Jei nenorite virti, pirmiausia apelsiną tiesiog gerai nulupkite ir tortui naudokite be žievelių.

4.
Želatiną užpilame pienu ir paliekame 15-20 minučių išbrinkti. Išbrinkusią ištirpiname virš garų vonelės (jokiu būdu neužvirinti, nes nesustings). Žele iš pakelio ištirpiname 200 ml šilto vandens drauge su cukrumi (cukraus kiekį galite koreguoti pagal savo skonį).

5.
Jogurtą ir maskarponę sumaišome. Abi želatinas maišydami plona srovele supilame į kambario temperatūros jogurto masę. Masė nebus labai tiršta, viskas gerai. Ją supilame ant atvėsusio biskvito ir paliekame šaldytuve bent 4 - 5 valandoms (geriausia - per naktį) sustingti.

6.
Torto viršui skirtą želatiną užpilame 100 ml kambario temperatūros vandens ir paliekame 15-20 min išbrinkti. Išbrinkusią ištirpiname virš garų vonelės drauge su cukrumi ir citrinos sultimis, bei šiek tiek atvėsiname. Atvėsusią žele atsargiai šaukštu paskirstome ant apelsinais dengto torto paviršiaus (ja būtinai padengiame visus apelsinus, nes tas apsaugos juos nuo apdžiūvimo).

7.
Tortą dedame į šaldytuvą 1 - 2 valandoms, jog viršus sustingtų.




admin · 2025-05-28 15:33 · 16 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt