TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-29 11:53
Pikantiškas užkandis su lašiša
Pikantiškas užkandis su lašiša

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
200 gramų špinatų
3 vienetai kiaušinių
80 gramų kvietinių miltų
40 gramų grietinės
25 mililitrai augalinio aliejaus
15 gramų kukurūzų krakmolo
6 gramai kepimo miltelių
1 šaukštelis cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
250 gramų kreminio sūrio
250 gramų sūdytos lašišos (arba šaltai rūkytos)
3 vienetai kiaušinių trynių (virtų)
1 pundelis krapų
pagal skonį maltų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Špinatus nuplikyti karštu vandeniu, po to greitai perlieti šaltu, kad išliktų graži spalva.

2.
Į dubenį įmušti kiaušinius, suberti cukrų, druską, įdėti grietinės, špinatus ir sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Tuomet įpilti aliejaus, įberti miltų, krakmolo, kepimo miltelių ir trumpai paplakti iki vientisos masės.

3.
Kepimo skardą ištiesti kepimo popieriumi, patepti aliejumi, supilti tešlą ir išlyginti. i

4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, priklauso nuo orkaitės. Ar iškepė, patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigus į kepinį ir ištraukus jis turi būti švarus.

5.
Iškeptą biskvitą dar šiltą susukti su kepimo popieriumi ir palaukti, kol atauš.

6.
Įdarui kiaušinių trynius sutarkuoti, lašišą plonai supjaustyti, krapus susmulkinti.

7.
Atvėsusį biskvitą išvynioti ir sutepti kreminiu sūriu. Pabarstyti tryniais, krapais, pipirais. Išdėlioti lašišos gabalėlius. Tada atsargiai suvynioti ir susukti į plėvelę, padėti keletai valandų į šaldytuvą.

8.
Patiekiant, supjaustyti griežinėliais ir gražiai sudėti į lėkštę.


Patarimai:

Kepimo skarda maždaug 30 x 24 cm.




admin · 2025-05-28 03:33 · 25 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt