TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Gertautas Tautvydė Ivona Žydrūnė Žydrūnas
Sparneliai garstyčių ir medaus marinate
Sparneliai garstyčių ir medaus marinate

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
12 vienetų vištienos sparnelių (apie 2 kg)
2 vienetai svogūnų
Marinatui:
3 šaukštai garstyčių (aštresnių)
3 šaukštai aliejaus
3 šaukštai obuolių acto
2 šaukšteliai medaus (su kaupu)
2 šaukšteliai prieskonių (naudojau chimi churi, žr. patarimus)
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
0.5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
0.5 šaukštelio maltos kalendros
1/3 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
pagal skonį druskos

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Sparnelius nuplauti, nusausinti, nupjauti smailiuosius galiukus. Svogūnus smulkiai supjaustyti.

2.
Į dubenį dėti garstyčias, medų, aliejų, obuolių actą, berti bazilikus, prieskonius, berti aitriosios ir saldžiosios paprikos miltelius, kalendrą ir išmaišyti.

3.
Paruoštu marinatu ištepti sparnelius. Į dubenį dėti šiek tiek sparnelių, sluoksnį svogūnų, vėl sparnelių, svogūnų ir taip susluoksniuoti. Dubenį uždengti ir dėti į šaldytuvą bent 1.30 val.

4.
Likus 2 val., iki kepimo, išimti iš šaldytuvo, apiberti druska ir išmaišyti.

5.
Sparnelius kepti grilyje virš žarijų iš visų pusių. Žiūrėkite, kad nebūtų per karštos, nes marinatas su medumi, tad greičiau svyla.


Patarimai:

Chimi churi prieskoniai dažniausiai susideda iš česnakų miltelių, druskos, džiovintų svogūnų, petražolių, saldžiosios raudonosios paprikos,




admin · 2025-05-23 03:33 · 7 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt