TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-22 20:36
Gaivios arbūzo salotos su agurkais ir feta
Arbūzo salotos su agurkais ir feta

Porcijų skaičius: 2


INGREDIENTAI:
300 gramų arbūzo (saldaus ir sultingo)
150 gramų fetos sūrio
1 vienetas ilgavaisių agurkų
2 šaukštai kedro riešutų (paskrudintų arba saulėgrąžų)
pagal skonį mėtų
Padažui:
50 mililitrų alyvuogių aliejaus
2 šaukštai baltojo vyno acto (arba citrinos sulčių)
2 šaukštai skysto medaus
1 šaukštas vandens
1 šaukštelis dižono garstyčių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio česnako granulės

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Arbūzą ir fetos sūrį supjaustyti kubeliais, agurką nulupti ir supjaustyti kubeliais.

2.
Į lėkštę dėti arbūzo, agurko ir fetos gabaliukus, užberti kedro riešutus, išdėlioti mėtos lapelius.

3.
Padažui į dubenį supilti aliejų, baltojo vyno actą, vandenį, medų, įdėti garstyčių, įberti druskos, česnako granulių ir išmaišyti. Padėti į šaldytuvą, kad gerai atvėstų.

4.
Prieš tiekiant salotas, aplieti jas paruoštu padažu.


Patarimai:

Jei padažo išeis daugiau, tai ne bėda, įdėkite jį į šaldytuvą ir galėsite jį panaudoti kitoms salotoms, nes jis tinka visoms.




admin · 2025-05-22 15:33 · 8 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt