INGREDIENTAI: 300 gramų arbūzo (saldaus ir sultingo)
150 gramų fetos sūrio
1 vienetas ilgavaisių agurkų
2 šaukštai kedro riešutų (paskrudintų arba saulėgrąžų)
pagal skonį mėtų
Padažui:
50 mililitrų alyvuogių aliejaus
2 šaukštai baltojo vyno acto (arba citrinos sulčių)
2 šaukštai skysto medaus
1 šaukštas vandens
1 šaukštelis dižono garstyčių
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio česnako granulės
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Arbūzą ir fetos sūrį supjaustyti kubeliais, agurką nulupti ir supjaustyti kubeliais.
2.
Į lėkštę dėti arbūzo, agurko ir fetos gabaliukus, užberti kedro riešutus, išdėlioti mėtos lapelius.
3.
Padažui į dubenį supilti aliejų, baltojo vyno actą, vandenį, medų, įdėti garstyčių, įberti druskos, česnako granulių ir išmaišyti. Padėti į šaldytuvą, kad gerai atvėstų.
4.
Prieš tiekiant salotas, aplieti jas paruoštu padažu.
Patarimai:
•
Jei padažo išeis daugiau, tai ne bėda, įdėkite jį į šaldytuvą ir galėsite jį panaudoti kitoms salotoms, nes jis tinka visoms.