TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-22 09:05
Moliūgų pyragas su spanguolėmis ir riešutais
Moliūgų pyragas su spanguolėmis ir riešutais

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
1.5 stiklinės moliūgų tyrės (receptas čia)
1 stiklinė miltų
2 vienetai kiaušinių
3/4 stiklinės spanguolių (džiovintų arba šviežių)
3/5 stiklinės rudojo cukraus
0.5 stiklinės kvietinių miltų (rupių)
0.5 stiklinės kviečių gemalų
0.5 stiklinės cukraus
0.5 stiklinės kokoso drožlių
0.5 stiklinės graikinių riešutų
1/4 stiklinės saulėgrąžų aliejaus
1 šaukštelis sodos
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio prieskonių meduoliams
Pabarstymui:
1 sauja migdolų drožlių
1 šaukštas rudojo cukraus

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Išklokite kepimo popieriumi stačiakampę keksų kepimo formą (ilgis maždaug 23 cm).

2.
Jei naudojate džiovintas spanguoles, užpilkite jas verdančiu vandeniu ir palikite 10 minučių brinkti. Nukoškite.

3.
Dubenyje sumaišykite miltus, gemalus, cukrų, sodą, druską ir prieskonius. Kitame dubenyje sumaišykite moliūgo piure, kiaušinius ir aliejų. Įdėkite moliūgo masę į dubenį su miltais ir greitai sumaišykite tik tiek, kad ingredientai susijungtų. Įberkite kokoso drožles, graikinius riešutus, spanguoles ir išmaišykite. Įdėkite tešlą į kepimo formą ir pašaukite į orkaitę.

4.
Kepkite 50 - 60 minuči arba kol medinis iešmukas, įkištas ir ištrauktas iš pyrago vidurio, liks švarus. 10 minučių iki kepimo pabaigos pabarstykite pyrago viršų cukrumi ir migdolų drožlėmis bei lengvai apipurkškite vandeniu (su vandens purkštuku).I štraukite pyragą iš orkaitės ir palikite dar 15 minučių pastovėti formoje. Tada išimkite ir atvėsinkite ant grotelių. Skanaus.




admin · 2025-05-22 03:33 · 5 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt