INGREDIENTAI: 160 gramų kvietinių miltų
130 gramų pasukų
2 vienetai kiaušinių
70 gramų medaus
50 gramų cukraus
20 gramų aliejaus
4 gramai sodos
0.5 gramo druskos
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kiaušinius su cukrumi išplakti iki baltumo.
2.
Atskirame dubenyje miltus, pasukas, medų, aliejų, sodą, druską išplakti elektriniu plakikliu, lėčiausiu greičiu.
3.
Per du kartus lopetėle atsargiai įmaišyti išplaktus kiaušinius į tešlą.
4.
Supilti į 28 x 20 cm dydžio atsegamą kepimo popieriumi išklotą formą.
5.
Kepti apie 20 min. iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol paviršius gražiai parus. Jei kepsite aukštesnėje formoje, kepimo pradžioje uždenkite, sumažinkite kepimo temperatūrą ir pailginkite kepimo laiką. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku. Įkišus ir ištraukus, jis turi likti sausas, neapsivėlęs. Iškepusį biskvitą visiškai atvėsinti.