TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Paskalis Virkantas Gailė Bazilė
Makaronų apkepas su mėsos kukuliais
Makaronų apkepas su mėsos kukuliais

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
300 gramų makaronų (naudojau vamzdelius, bet tinka ir kitokie)
300 gramų pomidorų padažo (kokybiško, naudojau Maggi itališką)
150 gramų sūrio (naudojau perpus fermentinį ir čederio)
Kukuliams:
600 gramų maltos mėsos (naudojau perpus kiaulieną ir jautieną)
40 gramų džiūvėsėlių
40 mililitrų vandens (arba sultinio)
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų (nedidelio, galima nedėti)
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis raudonėlio
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių (arba saldžios paprikos)
0.5 šaukštelio aitriosios paprikos (nebūtina)
1 šaukštelis druskos (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įjunkite orkaitę kaisti iki 220 laipsnių.

2.
Maltą mėsą sumaišykite su džiūvėsėliais, kiaušiniu, vandeniu (arba sultiniu), prieskoniais ir druska. Įtarkuokite svogūną (naudojau burokinę tarką), įspauskite česnaką, dar kartą gerai išmaišykite.

3.
Iš mėsos formuokite daugmaž golfo kamuoliuko dydžio kukuliukius ir dėkite į kepimo indą (naudojau 30x40 cm), jog nesileistų vienas su kitu. Man gavosi 16 kukuliukų.

4.
Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Tada kukulius ištraukite ir orkaitės, jos temperatūrą sumažinkite iki 200 laipsnių.

5.
Kol kepa kukuliai, pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės (aš viriau 11 min). Gerai nukoškite.

6.
Sūrį sutarkuokite.

7.
Makaronus dėkite į tarpus tarp mėsos kukulių. Viską dosniai aptepkite pomidorų padažu ir užbarstykite tarkuotu sūriu.

8.
Apkepą kepkite 200 laipsnių orkaitėje 10 minučių (iki sūris gražiai išsilydys).

9.
Patiekdami apkepą galite pabarstyti žalumynais (pvz. petražolėmis, čiobreliais ar svogūnų laiškais).


Patarimai:

Kukuliukams gardinti surašiau savo mėgiamą prieskonių derinį, bet drąsiai galite naudoti ir bet kokį jūsų pamėgtą prieskonių mišinį maltai mėsai.


Kai mėsos kukuliukams naudoju džiūvėsėlius, visada įpilu ir šiek tiek vandens arba sultinio. Jis padeda džiūvėsėliams geriau išbrinkti, tad kukuliai būna minkštesni.




admin · 2025-05-17 15:33 · 12 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt