TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Paskalis Virkantas Gailė Bazilė
Šamas su traškiais svogūnėliais
Šamas su traškiais svogūnėliais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
1 vienetas šamo
Marinatui:
100 mililitrų tamsaus alaus
50 gramų skysto medaus
3 šaukštai sojos padažo (šviesaus)
Garnyrui:
200 gramų šalotinių svogūnų
50 gramų kvietinių miltų
pagal skonį druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
100 mililitrų saulėgrąžų aliejaus

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Marinatui sumaišome alų, medų ir sojų padažą.

2.
Žuvį supjaustome 5 cm dydžio gabaliukais. Užpilame marinatu, uždengiame ir paliekame pernakt šaldytuve.

3.
Kepame orkaitėje ant grotelių grilio režimu. Arba ant griliaus (originaliai taip ir reiktų). Kepame apie 10 – 15 min arba kol iškeps ir gražiai apskrus.

4.
Kol kepa, pasiruošiame traškius svogūnėlius. Svogūnus supjaustome griežinėliais.

5.
Į maišelį beriame miltus, druskos ir pipirų. Sudedame svogūnų griežinėlius ir gerai papurtome, kad pasidengtų miltais.

6.
Įkaitiname keptuvėje aliejų. Nupurtome miltų perteklių ir dedame svogūnus. Kepame ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrus. Man užtruko apie 7 min. Išimame iš keptuvės ir nusausiname ant popierinio rankšluosčio.

7.
Tiekiame su žuvimi, labai skanu su morkovcha (korėjietiškomis morkytėmis).


Patarimai:

Kviečiu prisidėti prie pagalbos Ukrainai. Tą galime padaryti aukodami organizacijai "Blue Yellow" ir registruodamiesi "Striprūs kartu" priimti ar pavežti bėgančius nuo karo. Mūsų visų vienybė ir pagalba Ukrainai yra nenusakomai svarbi!




admin · 2025-05-17 03:33 · 9 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt