INGREDIENTAI: 500 gramų tešlos (naudojau šaldytą mielinę, iš 5 lapelių)
100 gramų ghee sviesto
100 gramų rudojo cukraus
50 gramų aguonų
1 vienetas kiaušinių (M dydžio)
2 šaukštai kvietinių miltų (ar 3 šaukštų)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Tešlos lapelius išdėlioju ant darbastalio iki pilnai atšyla.
2.
Silikoninį kilimėlį pabarstau trupučiu miltų, ranka paskirstau po visą plotą, dedu tešlos lapą, ant jo beriu žiupsnelį miltų ir kočėlu stumdau į viršų ir apačion, kol gaunu idealiai ploną lakštą. Plotį stengiuosi palikti originalų, jis atitinka kepimo formos plotį.
3.
Lakštą patepu ketvirtadaliu sviesto, beriu ketvirtadalį cukraus ir tiek pat aguonų. Pradedant nuo apačios, lakštą susuku į ruloną. Jį dedu į formą.
4.
Tą patį kartoju su likusiais keturiais tešlos lapeliais, gautus rulonus sudėdama taip: du ant dugno ir du ant jų. Ranka kiek paploju, kad susijungtų, bet mielinė tešla kepant labai pučiasi, tad viskas susijungia savaime.
5.
Penktąjį kočioju kuo ploniau į visas puses, niekuo nebetepu ir nebebarstau, susuku į ruloną ir supjaustau 1,5-2 cm pločio rutuliukais. Juos tolygiai išdėlioju ant pyrago viršaus ir aptepu išplaktu kiaušiniu. Kartais pabarstau aguonomis.
6.
Formą dedu į šaltą orkaitę ant grotelių (per vidurį) ir jungiu 200C kaitrą. Kepu apie 35-40 minučių.
Patarimai:
•
Naudojau 24 cm silikoninę kepimo formą aukštais bortais (vadinamoji kekso, duonos forma).
•
Pyragas skaniausias ką tik iškeptas, gausiai pabarstytas cukraus milteliais. Atvėsusį laikau kambario temperatūroje popieriniame maišelyje. Šaldytuve laikyti neverta.