INGREDIENTAI: 1 kilogramas agurkų (apytikriai, kiek tilps į stiklainius)
1 saujelė garstyčių sėklų
1 galva česnako (apytikriai)
pagal poreikį juodųjų pipirų (žirneliais)
Marinatui:
1 litras vandens
1 stiklinė cukraus
1 stiklinė acto 9%
2 šaukštai druskos
2 šaukštai medaus
1 šaukštelis maltos ciberžolės
Papildomai:
pagal poreikį vandens
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Stiklainius išplauti, sterilizuoti ir įberti šiek tiek garstyčių sėklų.
2.
Česnaką supjaustyti. Į kiekvieną stiklainį dėti šiek tiek česnako, kelis pipirų žirnelius.
3.
Agurkus supjaustyti griežinėliais arba juostelėmis ir sudėti į stiklainius.
4.
Į puodą įpilti vandens, acto, įberti druskos, cukraus, ciberžolės, įdėti medaus ir užvirti.
5.
Paruoštą marinatą supilstyti į stiklainius ir pridengti dangteliais.
6.
Didelio puodo dugną iškloti virtuviniu rankšluosčiu, sudėti stiklainius ir įpilti 3/4 karšto vandens. Kai vanduo užvirs, 1 litro stiklainius virti 7 minutes, o 750 ml ar 500 ml virti 5 minutes.
7.
Tuomet stiklainius išimti iš puodo, užsukti dangteliais, apversti kakleliais į apačią, šiltai apkloti ir palikti atvėsti per naktį. Tuomet laikyti šaltai.
Patarimai:
•
Naudota 200 ml stiklinė.
•
Stiklainius sterilizuoti galima taip: skardą iškloti rankšluosčiu ir pastatyti stiklainius kakleliu į apačią. Kaitinti įkaitintoje iki 100 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30 minučių.