INGREDIENTAI: 300 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D) (+ 3šaukštų pabarstymui)
200 gramų sviesto
100 gramų juodojo šokolado
50 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių
0.5 šaukštelio cinamono
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kambario temperatūros sviestą su cukrumi išplakame iki purios masės.
2.
Mušame kiaušinį, beriame druskos, cinamono ir dar paplakame. Beriame pusę miltų.
3.
Sukapojame peiliu juodąjį šokoladą ir beriame į tešlą. Gerai išmaišome.
4.
Apibarstome stalą miltais, dedame tešlą, beriame likusius miltus ir išminkome. Minkome intensyviai ir neuždelsiame, kad sviestas nuo jūsų rankų nepradėtų tirpti.
5.
Dalijame tešlą į dvi dalis. Suformuojame du tešlos ritinius ir susukame juos į maistinę plėvelę. Paliekame šaldytuve 15 minučių.
6.
Pjaustome tešlą maždaug 1 cm gabalėliais ir dedame sausainius ant kepimo popieriumi išklotos formos.
7.
Kepame 25 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
8.
Iškepus palaukiame 10 minučių kol atvės ir mėgaujamės!