TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-05-13 19:48
Traškios bulvių pagalvėlės
Traškios bulvių pagalvėlės

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
Tešlai:
600 gramų bulvių
4 šaukštai kvietinių miltų
2 šaukštai krakmolo
1 šaukštelis česnako miltelių
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
pagal poreikį rapsų aliejaus
Padažui:
100 gramų majonezo
100 gramų graikiško jogurto
1 sauja krapų
1 vienetas citrinų (smulkiai nutarkuotos žievelės)
pagal skonį druskos
pagal skonį grūstų juodųjų pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves nuplauti, nuskusti, didesnes perpjauti pusiau ar į keturias dalis, sudėti į puodą, užpilti vandeniu ir įberti druskos.

2.
Bulves virti gerai pasūdytame vandenyje apie 25 - 30 min. Bulvės turi būti labai minkštos ir įbedus šakutę skilti.

3.
Nukošti vandenį, tuomet puodą su bulvėmis dar minutei grąžinti ant vidutinės kaitros, kad nugaruotų vandens likučiai. Palikti bulves šiek tiek pravėsti.

4.
Pertrinti bulves specialiu trintuvu arba grūstuve. Į dubenį su bulvėmis berti miltus, krakmolą, česnako miltelius, druską, pipirus, išmaišyti iki vientisos masės.

5.
Ant miltuoto paviršiaus formuoti maždaug 3 cm storio „dešrą“, ją peiliu supjaustyti 4 - 5 cm ilgio gabaliukais. Šakute įspausti griovelius paruoštų gabaliukų viršuje.

6.
Į puodą ar gilesnę keptuvę pilti aliejų, įkaitinti ant vidutinės - aukštesnės kaitros, sudėti paruoštas pagalvėles ir kepti po maždaug 3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps rusvai auksinės.

7.
Perkelti ant popierinio rankšluosčio riebalų pertekliui susigerti.

8.
Pasigaminti padažą. Krapus smulkiai sukapoti, sudėti į indelį, dėti majonezą, graikišką jogurtą, berti citrinos žievelę, druską, pipirus, išmaišyti.




admin · 2025-05-13 03:33 · 14 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt