INGREDIENTAI: 1200 mililitrų daržovių sultinio
1 vienetas cukinijų (didelės arba 2 mažų)
200 gramų bulvių
200 mililitrų kokosų pieno
3 vienetai salierių (naudojau lapkotinius)
1 vienetas poro
1 vienetas svogūnų
1 šaukštas citrinų sulčių
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis ciberžolės
1 žiupsnelis juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį kokosų aliejaus (kepimui)
pagal poreikį salierų lapų (patiekiant, nebūtina)
pagal poreikį kanapių sėklų (lukštentų, nebūtina)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukiniją supjaustome stambiais gabalėliais. Jeigu naudosite didelę, jau ūgtelėjusią cukiniją, ją nulupkite, išskobkite sėklas ir tada supjaustykite stambiais gabalėliais.
2.
Daržoves nulupame ir nuplauname. Bulves supjaustome stambiais gabalėliais, salierus svogūną ir česnakus pasmulkiname. Porą perpjauname išilgai pusiau ir gerai nuplauname po tekančiu vandeniu, kad tarp jo sluoksnių neliktų smėlio ir supjaustome pusžiedžiais.
3.
Puode ištirpiname kokosų aliejų. Pakepinkite porus su svogūnais ir česnakais. Kai šie šiek tiek suminkštės ir apskrus, suberiame pjaustytus salierų kotus. Tada įberiame maltos ciberžolės, maltų juodųjų pipirų ir druskos. Kai prieskoninės daržovės apkeps, į puodą sudedame pjaustytas cukinijas. Pakepiname keletą min.Tada į puodą su daržovėmis supilame sultinį ir suberiame bulves. Paverdame apie 15 minučių, kol daržovės pilnai suminkštės.
4.
Daržoves su sultiniu sutriname iki vientisos konsistencijos. Supilame kokosų pieną, šaukštą citrinos sulčių. Sriubą dar kartą užverdame.
5.
Sriubą pilstome į dubenėlius. Jei norisi pagardiname saliero lapeliais ir kanapių sėklomis.