INGREDIENTAI: 6 vienetai vištų blauzdelių
2 vienetai obuolių (skaniau rūgštesnių)
6 skiltelės česnako
2 šaukšteliai garstyčių (švelnesnių, iš stiklainiuko)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
pagal skonį prieskonių vištienai (šviežio čiobrelio ar kt. džiovintų)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išspausti česnaką, sumaišyti su prieskoniais, garstyčiomis, druska bei pipirais ir šiuo mišiniu įtrinti vištieną. Jeigu turite laiko, galite palikti vištieną valandą-dvi pasimarinuoti. Bet jeigu skubate, bus skanu ir be to.
2.
Išpjauti obuolių sėklalizdžius. Obuolius supjaustyti skiltelėmis ir sudėti į kepimo formą. Ant viršaus sudėti vištienos blauzdeles. Formą pridengti folija.
3.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, tuomet nuimti foliją ir kepti dar 10 - 15 minučių. Patiekiant aplieti iš obuolių išsiskyrusiomis sultimis. Skanaus!