INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaušinių (virtų)
250 gramų majonezo (apytikriai, tinka ir vegani6kas)
200 gramų silkių filė (naudojau ZIGMAS silkių filė be aliejaus)
3 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
2 vienetai morkų (didesnių)
2 vienetai burokėlių (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
2 šaukšteliai obuolių acto (nebūtina)
SILKĖS PATALUOSE PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūną smulkiai sukapokite ir išmaišykite su 2 a.š. obuolių acto (nebūtina, bet sušvelnins svogūno aitrumą).
2.
Bulves, morkas ir burokėlius neluptus išvirkite (bus skaniausia, jei virsite atskiruose puoduose). Atvėsinkite, tada nulupkite.
3.
Nuluptas daržoves sutarkuokite stambia (vadinama burokine) tarka.
4.
Silkę supjaustykite nedideliais kubeliais.
5.
Į lėkštę dėkite žiedą nuo torto formos (naudojau 20 cm skersmens). Arba galite silkę sluoksniuoti dubenyje ar kitokioje formoje.
6.
Pirmiausia dėkite tarkuotų bulvių sluoksnį, šaukštu lengvai spusteldami. Bulves aptepkite plonu majonezo sluoksniu. Dėkite silkę, berkite svogūnus ir vėl aptepkite majonezu. Dėkite morkas, lengvai paspauskite, aptepkite majonezu. Dėkite kiaušinius, aptepkite majonezu. Dėkite burokėlius, aptepkite majonezu.
7.
Paruoštą silkę pataluose palaikykite šaldytuve bent porą valandų (dar geriau - per naktį), jog skoniai susijungtų.
Patarimai:
•
Silkė pataluose bus pati skaniausia, jei visas daržoves virsite atskiruose puoduose. Visgi jei neturite pakankamai indų, bulves ir morkas galite virti drauge, bet burokėlius - būtinai atskirai.
•
Jeigu turite laiko, burokėlius galite ne virti, o iškepti orkaitėje, tada jie bus dar aromatingesni ir stipresnio skonio. Kekvieną burokėlį (nuplautą, bet neluptą) suvyniokite į kepimo foliją ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 1.5 valandos.
•
Jeigu nemėgstate žalių svogūnų skonio, galite jų nedėti arba mišrainę gaminti su pakepintais svogūnais.