INGREDIENTAI: 1 vienetas prancūziško batono
200 gramų rikotos sūrio
100 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (naudojau VILVI Memel Blue)
1 vienetas kriaušių
80 gramų vytinto kumpio
0.5 vieneto citrinų
pagal poreikį alyvuogių aliejaus
šiek tiek pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Prancūzišką batoną supjaustyti įstrižomis riekelėmis. Jas iš abiejų pusių patepti alyvuogių aliejumi ir išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti iki 220C įkaitintos orkaitės viduryje 5-7 min iki švelniai paruduos. Kepdami stebėkite, nes tikslus laikas gali priklaustyti nuo orkaitės ir riekelių storumo.
2.
Rikotos sūrį sudėkite į dubenį. Į jį smulkia tarka įtarkuokite sūrį su melsvuoju pelėsiu. Išmaišykite.
3.
Kriaušę supjaustykite plonomis riekelėmis. Jas apšlakstykite trupučiu citrinos sulčių kad nepatamsuotų.
4.
Vytinto kumpio riekeles perpjaukite išilgai į 3-4 dalis, kad gautumėte juosteles. Jomis apvyniokite kriaušių gabalėlius.
5.
Ant kiekvienos batono riekelės užtepkite rikotos ir pelėsinio sūrio kremo. Dėkite kumpiu apvyniotą kriaušę. Pabarstykite trupučiu šviežiai maltų pipirų. Aš kartais dar mėgstu apšlakstyti balzamiko kremu, bet tas nebūtina.