INGREDIENTAI: 3 kilogramai burokėlių
1 litras obuolių sulčių
1 šaukštas druskos
5 vienetai juodųjų pipirų
3 vienetai lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Burokėlius išverdu, nulupu, virtuviniu kombainu susmulkinu šiaudeliais (galima ir sutarkuoti burokine tarka).
2.
Burokėlius sudedu į puodą, užpilu natūraliomis obuolių sultimis ir druska. Obuolių sulčių reikia tiek, kad burokėliai būtų apsemti, tikslus kiekis priklauso nuo puodo pločio ir kaip standžiai sudėsite burokėlius į puodą. Man užtenka tokio kiekio, kokį nurodžiau, jei matote, kad trūksta ar per daug sulčių, proporcijas skaičiuokite taip: vienam litrui sulčių reikalingas vienas nubraukštas šauktas druskos. Ten pat dedu pipirų žirnelius ir lauro lapus. Viską išmaišau ir kaitinu, kol užvirs, paverdu 5 minutes.
3.
Dar karštą sudedu į labai švariai išplautus (su soda) ar iškaitintus stiklainius, užsuku nuplikytais dangteliais. Stiklainius sustatau dangteliais žemyn, užkloju kaldromis ir palieku, kol atvės. Vėliau laikau vėsiai.