INGREDIENTAI: 320 gramų kvietinių miltų
200 gramų sviesto
2 vienetai kiaušinių trynių
130 gramų cukraus
pagal skonį vanilės ekstrakto
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į prikaistuvį dėti sviestą, ištirpinti, atvėsinti.
2.
Kiaušinių trynus dėti į dubenį, berti cukrų, pilti vanilės ekstraktą, išmaišyti. Tuomet supilti atvėsintą sviestą ir dar kartą gerai išmaišyti.
3.
Į dubenį berti miltus, pilti paruoštą kiaušinių trynių masę, gerai išmaišyti. Tam aš naudojau virtuvinį kombainą, o tešla turi būti nelimpanti prie rankų, tačiau ne per kieta.
4.
Paruoštą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldymo kamerą 15 minučių.
5.
Prie virtuvinio kombaino prisitvirtinti mėsmalės ir sausainių gaminimo priedą, dėti tešlą ir formuoti sausainius. Jei virtuvinio kombaino ar mėsmalės nenaudojate, galima bandyti formuoti sausainius konditeriniu švirkštu.
6.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti paruoštus sausainius.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 - 20 minučių.