TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Aleksandras Jokūbas Juvenalis Pilypas Arvystas Kantvydė
Kiaulienos šiupinys Užgavėnėms
Kiaulienos šiupinys Užgavėnėms

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
1 kilogramas kiaulienos šoninės (be kaulo)
6 vienetai bulvių
1 stiklinė konservuotų pupelių (ar apvirtų)
1 stiklinė šaldytų žirnelių
1 vienetas morkų (didelės)
0.5 vieneto raudonosios paprikos
0.5 vieneto salierų stiebų
1 galva svogūnų
1 skiltelė česnako
2 šaukštai kvietinių miltų
1 šaukštas grietinės (35 proc. riebumo)
1 pundelis petražolių (smulkintų)
1 šakelė krapų (smulkintos)
3 žiupsneliai maltų juodųjų pipirų
3 žiupsneliai maltų lauro lapų
3 žiupsneliai maltos kalendros
3 žiupsneliai džiovintų bazilikų

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nuplautą pusriebę mėsą supjaustyti kaip šašlykams, suberti prieskonius, išmaišyti ir palikti pasimarinuoti.

2.
Aš į sausą keptuvę sudėti mėsą su susidariusi skysčiu. Troškinti ant mažos ugnies vis pavartant, uždengus, apie pusvalandį, kol suminkštės. Kai skysčio jau sumažėja, matosi išsiskyrę riebalai, jų perteklių nupilti, o ant mėsos, vis maišant, suberti miltus, apkepti.

3.
Apkeptą mėsą sudėti į puodą, kuriame bus gaminamas šiupinys.

4.
Nedideliais gabalėliais supjaustyti svogūną, salierą, papriką, česnaką.

5.
Ant nusipiltų riebalų pakepinti smulkintas daržoves: svogūną, salierą, papriką, česnaką. Sudėti į puodą, ant mėsos.

6.
Nuskusti ir supjaustyti gabalėliais bulves ir morką.

7.
Puodą su mėsa ir daržovėmis užstatyti ant ugnies, įpilti vandens apie 1 l. Kai užvirs, sudėti bulves ir morką. Suberti šaldytus žirnelius. Virti apie 15 - 20 min.

8.
Konservuotas pupeles perplauti, sudėti į šiupinį vėliausiai, sudėti žalumynus, jei reikia, dar druskos ir prieskonių.

9.
Galima viralo skystyje ištirpinti apie 1 šaukštą riebios grietinės ir supilti į šiupinį. Į storumą!




admin · 2025-05-03 03:33 · 10 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt