INGREDIENTAI: 1 kilogramas kiaulienos faršo
400 gramų tamsios duonos (naudojau pusę kepalo Bočių duonos)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį prieskoniai kiaulienai
pagal poreikį maltų džiūvėsėlių
pagal poreikį pieno
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenį dėti duoną, įpilti pieno tiek, kad apsemtų duoną ir palikti iki kol duona prisigers.
2.
Svogūną smulkiai supjaustyti.
3.
Į kitą dubenį dėti faršą, berti druską, pipirus, kiaulienos prieskonius, svogūną, įmušti kiaušinį ir gerai išmaišyti.
4.
Duoną išimti ir nuspausti skystį nuo jos, dėti į dubenį su faršu. Gerai išmaišyti.
5.
Iš paruoštos masės formuoti šnicelius, apvolioti džiūvėsėliuose.
6.
Į keptuvę įpilti aliejaus, įkaitinti, dėti šnicelius ir apkepti iki kol apskrus.
7.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti apkeptus šnicelius ir kepti įkaitintoje iki 200 C laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių.