TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-04-26 11:17
Lašišos apkepas su brokoliais
Lašišos apkepas su brokoliais

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
400 gramų lašišos filė
1 vienetas brokolių
2 vienetai bulvių
Padažui:
250 mililitrų daržovių sultinio (jam paruošti naudojau 1 v.š. „Maggi“)
250 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
125 mililitrai pieno
4 šaukštai kvietinių miltų
50 gramų sviesto
50 gramų kietojo sūrio
1 pundelis krapų
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio malto muskato

LAŠIŠOS APKEPO SU BROKOLIAIS PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Brokolį supjaustykite žiedynėliais, bulves – kubeliais.

2.
Bulvių virkite pasūdytame vandenyje 5 minutes. Tuomet suberkite brokolių žiedynėlius ir virkite dar 3 minutes. Nukaiskite ir nukoškite.

3.
Lašišos filė supjaustykite kubeliais. Sumaišykite su bulvėmis ir brokoliais.

4.
Paruoškite padažą. Sultinį, grietinėlę ir pieną išmaišykite atskirame inde. Atidėkite į šalį.

5.
Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite miltus ir maišykite šluotele, kol neliks sausų miltų.

6.
Pamažu pilkite sultinio, grietinėlės ir pieno mišinį, tuo pat metu maišydami šluotele, kad miltai pasiskirstytų tolygiai ir nesukibtų į gumuliukus. Supylus visą sultinį, turite gauti tirštą, glotnios tekstūros padažą.

7.
Pagardinkite padažą druska, pipirais ir muskatu. Įmaišykite tarkuotą kietąjį sūrį ir smulkintus krapus. Nukaiskite.

8.
Iškepkite. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros (su vėjeliu).

9.
Į gilesnį kepimo indą dėkite tris-keturis samčius padažo ir tolygiai paskirstykite. Sudėkite brokolius, bulves ir lašišą. Ant viršaus tolygiai užpilkite visą likusį padažą.

10.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 30 minučių, kol apkepas gražiai apskrus. Patiekite nedelsiant.



Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje



admin · 2025-04-26 03:33 · 7 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt