INGREDIENTAI: 1 vienetas kiaulienos išpjovos
100 mililitrų barbekiu padažo (naudojome "Santa Maria" Smoky Hickory)
30 gramų prieskonių marinavimui mišinio (naudojome "Santa Maria")
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kiaulienos išpjovą (apie 600 g), įtrinkite prieskonių mišiniu ir bent valandą palaikykite šaldytuve.
2.
Paruoškite kepsninę taip, kad kaitra būtų vidutinė ir netiesioginė.
3.
Išpjovą dėkite į kepsninę ir kepkite uždarę dangtį apie 25 minutes, kol temperatūra išpjovos viduje pasieks 65 °C.
4.
Išpjovą perkelkite ant tiesioginės kaitros ir aptepę BBQ padažu kepkite dar 5 minutes. Praėjus 2,5 minutės apverskite.
5.
Išpjovą išimkite iš kepsninės ir po 5 minučių galite pjaustyti.
Patarimai:
•
Galima kepti ir orkaitėje - kiaulienos išpjovą, įtrinkite prieskonių mišiniu ir bent valandą palaikykite šaldytuve. Įkaitinkite orkaitę iki 150 °C. Išpjovą dėkite į orkaitei skirtą indą ir kepkite apie 20 minučių, kol temperatūra išpjovos viduje pasieks 65 °C. Išimkite išpjovą iš orkaitės ir padidinkite temperatūrą iki 230 °C. Išpjovą aptepkite BBQ padažu ir kepkite dar 5 minutes įkaitusioje orkaitėje. Praėjus 2,5 minutės apverskite.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.