INGREDIENTAI: 2 stiklinės kvietinių miltų
1.5 stiklinės obuolių (kubeliais pjaustytų)
160 gramų sviesto (kambario temperatūros, galite naudoti ir margariną)
0.5 stiklinės cukraus
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi. Įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome. Įsijojame miltus, kepimo miltelius ir druską. Gerai išmaišome.
2.
Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais. Įmaišome į tešlą.
3.
Sausainius formavau drėgnomis rankomis, galite tešlą kabinti šaukštu, bet man rankomis buvo patogiau. Sudedame sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą.
4.
Kepame iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-15 min, kol sausainiai iškeps ir gražiai apskrus.
Patarimai:
•
Stiklinė 200 ml.