INGREDIENTAI: 4 stiklinių miltų
200 g sviesto
3 kiaušinių
1 žiupsnelio druskos
0,5 stiklinės cukraus
1 a.š. kepimo miltelių
(Stiklinė – 220 gramų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Sviestą įtarkuojame į miltus, įberiame kepimo miltelių ir sumaišome (gausis trupinėliai). Kiaušinius suplakame su cukrumi ir išpilame į miltų masę. Išminkome tešlą. Iš tešlos padarome rutuliukus ir sudedam į šaldymo kamerą valandai. Kol tešlą šaldosi atšildome juoduosius serbentus (pas mane buvo pertrinti su cukrumo ir užšaldyti). Galima naudoti ir uogienę. Po valandos tiesiai į kepimui skirtą formą įtarkuojame 2/3 visos turimos tešlos. Sudedam uogienę ir ant viršaus sutarkuojame likusią tešlą. Pašauname į įkaitinta iki 200 °C temp. orkaitę ir kepame 40 min. Prieš patiekiant apibarstome cukraus pudra. Skanaus.